Cromaris zatvara jedno od dva uzgajališta ribe u Istri

Bez autora
Jul 21 2021

Naša najveća tvrtka u djelatnosti marikulture Cromaris u postupku je zatvaranja uzgajališta ribe u Limskom kanalu, a zadržat će ono u Budavi.

Razlozi su, kažu iz te tvrtke, ponajprije organizacijsko-tehnološki, odnosno efikasnije upravljanje uzgojem uz smanjenje troškova proizvodnje. Tvrde da to ipak neće utjecati na višegodišnji dvoznamenkasti rast ukupnih proizvodnih količina.

"Podsjećamo da danas Cromaris proizvodi više od 11 tisuća tona svježe ribe i izvozi više od 85 posto svoje proizvodnje, što nas svrstava u šestog proizvođača orada i brancina u svijetu. Naše najveće izvozno tržište je Italija, ali i druge zemlje Europske unije, kao što su Francuska, Švicarska, Njemačka, Slovenija i druge", ističu.

Cromaris inače posluje u sustavu rovinjske Adris grupe. Imaju brojna uzgajališta, od kojih su dva u Istri, i to u Budavi i Limskom kanalu. Tvrtka je prošle godine imala više od 500 zaposlenih, ostvarivala više od 80 posto prodaje na izvoznim tržištima i bila sedma po veličini među proizvođačima plemenite mediteranske ribe u svijetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik